FRI FRAGT ved køb over 499,-

Mens den ene del af verden masseproducerer kunstfibre af plastik, såsom polyester, acryl og nylon, er den anden del engageret i at finde alternativer, som er naturlige og sundere for vores miljø og for vores hud.
Bomuld har i de seneste århundrede været vores foretrukne naturlige fiberkilde. Men dyrkning og forarbejdning af bomuld er meget ofte problematisk.

Restproduktionen kommer i spil

Omkring årtusindskiftet blev sojafibre lanceret. Sojaplanten, der efterlades efter høst samt rest sojabønnerne forarbejdes og ud af proteinerne dannes der fibre, som bruges til tekstilfremstilling. Det er virkelig smart. De dele af produktionen af økologisk soja, som før blev destrueret, bliver nu til tøj til dig og mig.

Forarbejdningen af soja er visse steder stadig forbundet med problematisk kemi, men CarrotBananaPeach, der producerer vores sojatøj bruger mange ressourcer på at forbedre denne proces yderligere, for hele tiden at gøre produktionen så skånsom for miljøet som overhovedet muligt.

Gode egenskaber

Stoffet lavet af soja er blødt og varmt som uld. Det er eminent til at regulere din kropsvarme. Fordi soja er et naturmateriale kan der ikke gro de bakterier, som får dit syntetiske tøj til at lugte af gammel gnu. Dvs. at du med et stykke sportstøj i soja får super bevægelighed og stort set ingen grim lugt. Det er da genialt.

Sojaprodukter